Kuulumisten päivittäminen on hivenen jäänyt, mutta kerätään nyt yhden otsikon alle ne olennaisimmat tapahtuneet Suomi-Cupin jälkeen. Pääasiassahan meillä on vietetty sitä normaalia kotikoiran elämää, arjen katkaisijana Julialla jokaviikkoinen rallytoko ja Venlalla agility. Talouden ihmisosasto on kunnostautunut yhdistystoiminnassa ja toimihenkilöhommissa, eli vuoden alusta Kimmosta tuli Pirkanmaan Vinttikoirakerhon puheenjohtaja, ja meillä molemmilla on tänä vuonna edessä sitten ne ensimmäiset kerrat koetoimitsijoina. Muutakin pientä toimikuntapuuhaa on siellä täällä, joten ei tässä vinttikoirakoepuolta unohtamaan pääse, vaikkei tähän aikaan vuodesta aktiivinen kisakausi olekaan.

Maastokisoissa….

Julia ei sitten juossut SuomiCupin jälkeen kun yhden kisan, eli Tampereen KV-maastot heinäkuussa. Valeraskaus ehti päättyä sopivasti ennen noita kisoja, ja Julia pinkaisi Kaanaan kivoilla hiekkakurveilla tulokseksi 455 pistettä, 2/10 -> SERT ja VARA-CACIL. Pari päivää kisan jälkeen Julia aloitti taas juoksut, eli väliksi edelliseen juoksuun jäi huimat kolmisen kuukautta. Likan kausi oli sitten siis siinä. Kahdella kisalla ei sitten luonnollisesti tämän vuoden SuomiCupiin tai tuloslistoille ollut asiaa. Toivotaan, että tämä kesä olisi vähän parempi sen suhteen.

Näyttelyissä…

Venla näytteli vaihtelevin tuloksin. Välillä EH, välillä PN-sijoitus, yksi VSP kera SERTin. Muutama hallinäyttelykin käytiin kurkkaamassa, mutta niissä ei mainittavampaa menestystä tullut, joten päätettiin pitää kevätpuoli niistä taukoa, ja jatkaa taas sitten kesänäyttelyissä.

(Kuvassa Venla Tampereen Ryhmänäyttelyssä, jossa sijoitus PN4. Kuvan nappasi Riina Lummekari.)

Terveystarkkeja…

Julia kävi sydänultran uusinnassa heinäkuussa. Valitsin uusintaultraajaksi kokeneen Seppo Lambergin. Seppo löysi myös Julian mitraaliläpän pienen reiän, mutta sanoi näiden olevan vinttikoirilla erittäin tavallisia, ja koska mitään muita muutoksia sydämessä ei ole, on virallinen diagnoosi “terve sydän”. Joulukuussa käytin Julian ja Nellan Elina Pietilällä silmätarkastuksissa, ja Julialta löytyi sen verran hentoja höytyviä silmästä, että merkintänä epäilyttävä lasiaisen rappeuma. Nellan silmät olivat edelleen puhtaat ja kirkkaat.

Tulevaa kesää…

…leimaa alkukesästä ainakin EM-maastot, jotka juostaan Helsingissä kesäkuun alussa. Meiltä ei kisaan lähde koiraa, mutta toimihenkilöinä olemme toki mukana jo karsintakisoista lähtien. Muitakin kisoja on jo listattu kalenteriin niin toimihenkilöpuolelle kun myös kisauttajana, ja on sinne tainnut jokunen näyttelykin livahtaa. Toukokuuta siis odotellessa…