Kesä meni hujauksessa, etenkin kun pitkästä aikaa oli harrastavaakin koiraa taloudessa. Toki toimihenkilöpuolellakin tuli vietettyä aikaa tuttuun tapaan. Kisakauden voisi taas summata sanalla “kiireinen”, vaikkei edes kaikkiin mahdollisiin kinkereihin lähdetty.

Vanu

Vanu aloitti kisauransa Kaupin ensimmäisistä kilpailuista pinkomalla yhden 350 metrin rykäisyn, ja jatkoi sitten Kaupissa Tähtisprintterissä. Juhannuksena otettiin tassutuntumaa Oulun rataan, ja Tuomarinkartanollekin ehdittiin pariin otteeseen. 280 metrin lähdöt osuivat alkukesään, jolloin tuntui, ettei Vanu ollut vielä ihan mukana ajatuksella hommassa, ja parhaaksi ajaksi tälle matkalle jäi kaudelta 19,20. KV-aika tietysti sekin, mutta parempaankin se pystyisi.

Loppukausi vietettiin 350 metrin kisoissa, niissä aika paranikin, eli kun ensimmäisen kisan kellotus oli 24,05, pysähtyi kello samalla radalla syyskuulla aikaan 23,38. Yksi loukkaantumismerkintä kirjattiin, mutta se osoittautui onneksi lihasjumiksi. 480 metriä ei ehditty tälle kaudelle vielä ottaa ohjelmaan, joten ensi vuonna sitten.

Maastopuolella aloitettiin “omilla” kisoilla, niissä hienosti ylikorkeiden sarjan voitto pisteillä 484. SM-maastoissa ei sitten onnistanutkaan… Vanu kyllä aloitti hienosti ja juoksi ihan viimeisille rissoille asti tarkkaa seurantaa, mutta ilmeisesti viehe katosi hetkeksi näkyvistä kumpareen taakse, ja Vanu päätti sitten tappaa rissan. Samassa paikassa tapahtui muillakin hukkaamisia. Maastoiluita jatketaan myös toki ensi kaudella, ehkä jopa enemmän niihin keskittyen.

Näyttelypuolelta Vanun suhteen sen verran, että kävihän tuo Turun KV-näyttelyssä jo tammikuussa, ja sai sen “vaaditun” H-arvosanan, eli jos ja kun juoksupuolen sertit ovat kasassa, niin käyttövalion titteli sitten vahvistuu.

Vanu kuuntelee maastopupukissaa Tampereen KV-maastoissa heinäkuussa. Kuvan otti Jonna Harju.

Saima

Saima, tuo pieni riiviö, kasvoi ainakin fyysisesti ja iältään aikuiseksi. Henkisestihän tuo on vielä melkoinen kakara. Virallista mittaa saatiin kokonaiset 35,0 cm, ja ensimmäinen kiima-aikakin on koettu. Juoksupuolella ehdittiin treenailla radalla jo soolokokeeseen asti, kunnes kiima keskeytti treenit. Toivottavasti vielä ennen talvea saadaan ryhmäkokeitakin kasaan, jos vaan kelit sallii. Maastorataakin Saima kokeili Karstulan kisojen yhteydessä, hienosti ja melkoisella vimmalla mentiin.

Näyttelypuolella aloiteltiin muutamalla EH:lla, arvosteluiden kaava noudatti samaa, eli muuten nätti, mutta astuu edestä ristiin. Pari viime näyttelyä tuo ei ole tuntunut niin tuomareita haittaavan, eli yksi SERT ja yksi SA. Jokunen näyttely vielä Saiman kanssa käydään tämän vuoden puolella.

Kuvassa Saima oikealla. Kuva on Tampereen Ryhmänäyttelystä 10.9.

Julia, Venla ja Nella

Julia, Venla ja Nella ovat viettäneet sohvaperunoiden elämää, toki mukana kisareissuilla kulkien. Kaupissa Julia ja Venla juoksivat vieheen perässä pätkää muistin virkistämiseksi, kivaa vaikutti molemmilla olevan. Kesästä ja kärpäsistä on tietysti nautittu, sen mitä keleiltä on pystytty. Pari reissua vielä on edessä ennen talvilepoa, mutta kärpäsjahti täytynee vaihtaa hirvikärpäsjahtiin.